DIY: Bedhuisje

Dit bedhuisje zelf maken? Het is niet echt moeilijk maar vergt wel enige kluservaring dus daar heb ik mijn partner voor ingeschakeld, hij kan dit namelijk veel beter dan mij.

Het idee komt van bedhuisje.nl echter vond ik de verkoopprijs van € 395,- nogal stevig en zou ik dit toch weer in een andere kleur gaan verven. Nu heb ik er ook nog een hip lampje in zitten, en ik kan zeggen dat we deze helemaal zelf hebben gemaakt.

Mijn partner heeft in Autocad de aanzichten uitgetekend (heel handig), mocht je interesse hebben stuur me dan even een mailtje voor dit overzicht in pdf.formaat. Helaas kunnen de Gamma en de Hornbach met hun zaagmachine geen hoeken zagen, dus de achterkant van het huisje kon in de Bouwmarkt niet gezaagd worden. Een domper dacht ik, maar even zoeken naar een houthandel in de buurt leverde mij een compleet gezaagd bedhuisje op voor € 60,- in mdf van 18mm (2 platen van 244x122cm). Mijn partner heeft deze vervolgens in elkaar gezet met houtlijm en schroeven en heeft zelf de raampjes uitgezaagd (dit kon niet in de houthandel).

Vervolgens kon ik aan de slag met het verfwerk. Het huisje is behandeld met 1 laag grondverf op waterbasis en 2 lagen Histor lak in 9010 (zijdeglans). Vervolgens kun je de binnenzijde een andere kleur geven, dit is dezelfde kleur geworden als de kleur van de wand, de krijtverf van de kwantum in Foggy Mint.

Het lampje was heel simpel te monteren, echter door de voetdimmer werd dit wat complexer en hebben we uiteindelijk (na 3 keer stroomuitval) via Youtube kunnen monteren. De bekabeling en de fitting zijn besteld via Creative cables (strijkijzersnoer in de kleur mint en de fitting in hout) voor ca. € 25,-. De lamp is de LED lamp variant van de Hema.

Ik schat de totale kosten van het bedhuisje dan ook op ca. € 100,- in de gewenste kleur en met lampje. We (en mijn dochter) zijn heel tevreden over het eindresultaat, het is een echte eye-catcher in haar kamer geworden.

Het bed is van Coming Kids en het dekbedovertrek met bijpassende sprei van de Aldi.

 

Advertenties

6 gedachtes over “DIY: Bedhuisje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s