In de wei…..in Hilvarenbeek

Heerlijk lekker een weekendje eruit in eigen land. Dit proberen we eigenlijk nu elk jaar met mijn ouders in te plannen. We kiezen dan meestal een locatie op net geen uurtje rijden, dus een locatie in Brabant.

Op zich heb ik wel de gave telkens een leuke B&B te zoeken, dat is echt een hobby van mij geworden.

We hadden geboekt bij Beek&Co in Hilvarenbeek en we naderden de locatie vanuit een degelijke woonwijk. Ik dacht al dat we midden in de woonwijk terecht zouden komen maar niets was minder waar. Beek&Co ligt aan de rand van Hilvarenbeek tussen de weilanden. De boerderij naast de B&B was nota bene van de broer van de eigenaresse, Carien.

We hadden al prettig contact en bij aankomst stond de koffie, de koekjes en een flesje wijn uit de regio al voor ons klaar. Wat een gezellige locatie!!! Pap en mam kregen een eigen slaapplek op de begane grond, dan kon pap al s’morgens met het ontbijt beginnen als wij nog allemaal in bed lagen (ik zeg: goed geregeld!) Enfin Bo wilde om 07:00 ook al buiten spelen en naar de koeien kijken dus zaterdagochtend zat mama ook al vroeg onder.

Wij sliepen met 3 volwassenen en 1 kind op de bovenverdieping en deze was ruim genoeg (lees: met inloopkast en wastafel). En via het balkon een uitzicht op de landerijen.

De attractie naast de B&B begint om 10:00 dan komen de koeien van stal en deze kwamen Bo s’ochtends eerst even begroeten, dit vond Bo denk ik het allerleukste (naast de skippybal die al voor haar klaar lag).

Hilvarenbeek heeft een idyllische dorpskern met tal van gezellige restaurantjes. De Beektoren is op zaterdag vanaf 14:00 geopend en dan kan er van een panoramisch uitzicht genoten worden. We hadden de zaterdag behoudens een bui redelijk weer maar helaas geen fietsen meer kunnen boeken. Kun je de fietsen meenemen dan is dit echt een aanrader want de regio leent zich hier uitstekend voor.

S’avonds een heerlijke pannenkoek gegeten bij de Eksterhoeve, een toplocatie! Maar wel even reserveren want op een zaterdag is deze locatie al gauw volgeboekt.

Al met al een toplocatie, genietend van de natuur en rust in een prachtige omgeving!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s