Rondje Antwerpen

Okay, misschien niet helemaal optimaal om op een zaterdag in een vakantieweekeinde naar Antwerpen te gaan maar de drukte viel op zich heel erg mee. We hadden vantevoren even een route gecheckt en bekeken waar we het beste konden parkeren.

Nu kun je heel betaalbaar (maar dan loop je ook een eindje) of heel duur parkeren. We kozen voor een parkeerplaats aan de Meir, daar hebben we voor een paar uur uiteindelijk ca. € 12,50 betaald.

Op de Meir hebben we een kijkje genomen in The Chocolate Line, echt even de moeite waard. Ze hebben een mooie nostalgische winkel en je kunt een kijkje nemen in het atelier. Bijna ernaast ligt het winkelcentrum De Stadsfeestzaal met haar prachtige koepel en bewerkte plafonds. Het gebouw is in 2000 bijna geheel verwoest door een brand, in 2004 is er een aanvang gemaakt met de renovatiewerkzaamheden en in 2007 is het gebouw heropend en het is prachtig geworden.

Oh ja…midden op de Meir ligt een lekkere wafelkraam. Je moet dan gewoon even een wafel op de hand doen, dat warmt zo lekker op met het koude weer.

Vanuit de Meir lopen we naar het Station met het statige gebouw. Je kunt vanuit het station een stukje naar de entree van de Zoo lopen en dit stukje is wel even leuk om rond te kijken of even rustig bij te komen op een bankje. Als je voor het station staat dan ligt links Chinatown en rechts de diamantwijk/jodenwijk. We zijn vanuit de jodenwijk richting park gelopen maar de wijk op zich is nogal verpauperd.

Vervolgens zijn we via de kathedraal (entree € 6,- p.p. en hebben we uiteindelijk niet bezocht) naar het Schipperskwartier gelopen. Dit is echt een wijk in opkomst, leuke boetiekjes, eettentjes en retrowinkels.

En, we hadden honger dus hebben we even een balletje gegeten bij Balls & Glory,  een leuke tent van een bekende Vlaamse chefkok. Het duurde wel even voordat we het concept doorhadden maar de gehaktbal (voor mij een vega variant) was   heerlijk.

Als laatste hebben we de MAS bezocht, je kunt hier (gratis) van een adembenemend uitzicht over Antwerpen genieten. Een echte aanrader.

We gaan zeker (doordeweeks) nog een keer cultuur snuiven in Antwerpen met een puntzak friet en een warme krokante wafel en zullen dan wat meer tijd in het Schipperskwartier benutten want hier valt nog het een en ander te ontdekken!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s