Heerlyk in het Sauerland…

We hebben ons voorgenomen wat vaker een weekendje weg te plannen en tijd voor ons zelf te maken. Dat lukt niet altijd maar er is een begin. Maar dan neem ik me wel de moeite om speciale, gezellige accomodaties te zoeken en dat lukt me de laatste tijd heel aardig met bijzondere adresjes in Ouddorp, Deurne, Montignac en nu ook in Frankenau in Sauerland.

Het doel; sleeën, in de sneeuw, lang uit voor de open haard filmpjes kijken, schnitzel eten (typisch mannen) maar vooral er even tussenuit.

Het huisje Het Heerlykhuis ligt op een ietwat verouderd vakantiepark buiten het centrum van Frankenau maar verder oogt het huisje heel knus en modern, bied het slaapplekken aan 6 personen en is deze uitgerust met een sauna en een houtkachel.

In de kasten lag speelgoed en er was een kinderstoeltje aanwezig. We hadden de chromecast meegenomen en omdat er wifi aanwezig was konden we via ons Netflix abonnement filmpjes kijken (Netflix Duitsland). Maarten en Marieke hebben zeker 4 klappers vol gevuld met informatie over activiteiten in de buurt, dus heb je dit van tevoren nog niet uitgezocht dan is er info genoeg.

Winterberg en Wilingen en dus ook de ski-plaatsjes liggen op 50 minuten rijden maar dit was op zich goed te doen. In de omgeving zijn mooie wandelingen te maken en het is er lekker rustig.

Volgend jaar willen we terug en dan nemen we wat skilessen in Winterberg (skiles in groepsverband ca. €35,- per dag en een skipas kost ca. €50,- voor 3 dagen). Winterberg heeft een prachtig en zeer schoon zwembad (met sauna gedeelte).

De prijzen per nacht variëren van €55,- in het laagseizoen en €90,- in het hoogseizoen.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Heerlyk in het Sauerland…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s