DIY: Hop, hop, hop.

img_4031

Handgemaakt stokpaardje

Dit lieve stokpaardje is heel gemakkelijk zelf te maken, wat heb je nodig:

wit, roze, grijs en zwart vilt

dubbelzijdige tape

hobby lijm

kussenvulling of fiberfill

bezem

Van het witte vilt heb ik uit de hand een paardenhoofd getekend en uitgeknipt, deze vorm heb ik nog een keer op het witte vilt afgetekend en uitgenipt, zo krijg je 2 gelijke delen. Van het grijze vilt heb ik op basis van het hoofdmodel de manen geknipt, deze bestaan uit 1 gedeelte dat meegenaaid wordt met het paardenhoofd. Leg het viltgedeelte met de manen tussen de 2 witte delen. Knip van het witte en rize vilt nog 2 vormen voor de oortjes en naai deze eerst op de witte delen vast. Naai dan het paardenhoofd dicht maar laat de onderkant open. Vul het hoofd eenderde met kussenvulling of fiberfill. Wikkel een beetje vulling om het bovenste gedeelte van de bezem en omwikkel deze met dubbelzijdige tape. Stop de bezem in de paardenkop en vul deze verder op met vulling. De bezem moet stevig vastzitten. Naai met de hand het onderste gedeelte dicht. Knip nu de oogjes en wangen uit en plak deze met hobbylijm vast en klaar is dit schattige stokpaardje. In principe heb ik dit materiaal altijd thuis liggen en de handbezem was niet meer bruikbaar dus heb ik met eigen middelen iets leuks in elkaar geknutseld, je kunt daarom altijd andere materialen gebruiken waar je iets verrassend leuks mee in elkaar kunt zetten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s