De wereld rond…

Zo leuk, de gepimpte wereldbollen welke ik op Pinterest vond. Got to have it…dus aan de slag. Eerst op Marktplaats een klusexemplaar zoeken, deze vond ik al voor € 5,- bij ons in de buurt. Jongetje blij want hij had weer centjes voor z’n spaarpot, ik blij want ik had er een goedkoop op de kop getikt.

Dus vervolgens de bol loshalen, na verschillende pogingen toch maar even YouTube geraadpleegd want het lampje zou immers ook eens vervangen moeten worden.

Het frame is gespoten in een gouden lakverf van de Action en de bol heb ik eerst in een grondverf op waterbasis gezet. En nu? Ik had zoveel leuke ideeën gevonden maar ik wilde toch het sterrenstelsel erop hebben staan. Dat was nog niet zo gemakkelijk en dit heb ik op benadering gedaan. De knooppunten heb ik als bolletjes aangegeven en daarna met een hele kleine boor doorboord. Vervolgens is de bol met een grijze schoolbordverf twee keer afgelakt.

Ik kan de benamingen nog altijd met krijt erbij schrijven maar ik vond het nu veel rustiger. Als we s’avonds het lampje aanzetten wordt de omgeving met tientallen puntjes verlicht en dat geeft een heel mooi effect. Dus ik zeg ‘niets meer aan doen’ het eindresultaat is zeer geslaagd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s