Er was eens…

Uit pure nostalgie heb ik een aantal jaar geleden de sprookjesvertellingen van de Lekturama aangeschaft via marktplaats voor ik denk nog geen € 30,- inclusief verzending. Ik ben er 25 jaar geleden zelf mee opgegroeid, ik had ze toen niet allemaal maar als ik ze bekijk roept het heel veel herinneringen bij mij op. Na al die jaren komen mij de illustraties weer heel vertrouwd voor. Wat nu de IPod voor velen is was voor ons de cassettespeler met koptelefoon en oranje kussentjes, voor- en achteruit spoelen voor ons destijds. Oeps daar hangt hij weer vast, band eruit, draaien met de potlood. Niet de play en opneemknop samen indrukken anders was je het fragment kwijt.

De illustraties zijn weliswaar verouderd en de bandjes wil ik toch gaan omzetten naar mp3 (mocht iemand ze hebben dan hou ik me aanbevolen). Ze staan inmiddels bij Bo op de kamer en ze vind ze echt heel leuk om te lezen…..nu nog met geluid maar dat is iets voor het najaar.

Even gauw zoeken naar het verhaal van het ‘huisje van karton’….dat is absoluut mijn favoriet! Ik denk dat ik mijn oude stereotoren (die heb ik ook nog) bij Bo op de kamer ga zetten dan kunnen we samen luisteren en dan denk ik weer even aan dat meisje met de opgetrokken knietjes met het leesboek in bed…..25 jaar geleden!

Advertenties

Een gedachte over “Er was eens…

  1. Hai, ik heb wel wat Lecturama sprookjes als mp3, ik weet niet of het dezelfde zijn…
    Stuur me maar een berichtje (je kunt mijn mailadres toch zien als beheerder toch?)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s