Teriyaki zalm met parelcouscous

 

image

Teriyaki zalm met parelcouscous

Dit is de beste manier om een zalm klaar te maken…..gemarineerd in een teriyaki marinade. Het gerecht leent zich ook goed om te maken als je gasten verwacht, zelfgemaakte sushi vooraf en matcha ijs (groene thee ijs) als toetje. Dit laatste krijg je kant en klaar bij een toko.

Ingrediënten voor 2 personen:

Marinade:

3 el olie

3 el sherry

6 el sojasaus (groene variant Kikkoman)

1 teentje knoflook

1 cm gesneden gember

1/2 rode peper of een scheutje Tobasco

Parelcouscous:

1 brocolli

1 bakje champignons

4 el sojasaus

250 gr. parelcouscous (deze is bij een toko vaak veel goedkoper)

Zalm:

300 gr. of 2 zalmmoten

2 lente-uitjes

Het beste is de zalm een aantal uur voordat je gaat koken deze in de marinade te leggen maar de smaak is ook goed als dit nu niet lukt. Roer de olie, sherry en sojasaus goed door elkaar en voeg er de uitgeperste knoflook, gember en pepertje aan toe (de gember pers ik ook vaak uit in de knoflookpers).

Snij de broccoli in roosjes en bak deze met een beetje olie in een wokpan, voeg na 4 min. de champignons toe en bak dit nog ca. 6 minuten. Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Voeg voor het opdienen in de pan van de broccoli met champignons nog een scheutje sojasaus toe en roer deze met de gare parelcouscous om.

Bak ondertussen de zalm eerst 4 min. aan de bovenzijde totdat deze een mooi korstje heeft en dan ca. 4 min. op het vel totdat deze mooi roze (maar niet rauw) van binnen is. Voeg als laatste de marinade toe en breng even een minuutje aan de kook.

Bij het opdienen een beetje parelcouscous naast de zalm leggen (de rest kan op tafel gezet worden) en maak het af met wat marinadesays naast de zalm en wat lente-uitjes bovenop.

Wil je wat meer saus voor bij de zalm, gebruik dan naar verhouding wat meer ingrediënten voor de marinade….want deze is vingerlikkend lekker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s