Zin in een Turkse salade?

image

Een bijschrift invoeren

Ik geniet in de tuin van de zon die door de bomen straalt. De thermometer geeft ongeveer 32 graden aan….tja zin in koken heb ik dan ook niet echt.

Op deze dagen zorg ik dat er altijd een aantal koude salades in de koelkast staan. S’avonds de bbq aan en klaar is het diner.

Deze heerlijke Turkse salade is daar een voorbeeld van. Ik noem het een Turkse salade omdat deze bij de winkel met Turkse specialiteiten verkrijgbaar is maar enerzijds is deze duur (afrekenen per 100 gram graag) en anderzijds is deze makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten:

1 aubergine

1 bakje champignons

1 handvol gemengde olijven

1 handvol gesneden gedroogde tomaatjes

1 handvol verse kruiden

1 teentje knoflook

olijfolie

Snij de aubergine in blokjes en bak deze met de gehalveerde champignons en olijfolie ca. 5 min. totdat de aubergine een goude kleur heeft gekregen. Schep dit mengsel in een kom en voeg er de gesneden zongedroogde tomaatjes en een uitgeperst teentje knoflook aan toe. Laat dit afkoelen en voeg er als laatste de olijven en de kruiden aan toe. Nu heb ik grove gesneden peterselie gebruikt, maar dit kan ook verse bonenkruid of oregano zijn. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Serveer er Turks brood bij en klaar is je lunch. En dit smaakt ook heerlijk als je deze s’avonds nog aantreft in de koelkast en weer honger gekregen hebt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s